ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ TEREYAĞLI BİSKÜVİ

Tereyağlı Bisküvi

TEREYAĞLI BİSKÜVİ

Çayınızın ve kahvenizin yanında doyamayacağınız lezzet sizi bekliyor.


Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

12 dakika

9 Tarif       7 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tereyağlı Bisküvi Tarifi İçin malzemeler

  • 300 Gr eritilmiş tereyağı
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 4 su bardağı + 2 yemek kaşığı un 

Tereyağlı Bisküvi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını eritelim biraz erisin yeterli.
  • Uygun bir kaba erittiğimiz tereyağını alalım ılındıktan sonra pudra şekerini ve yumurtayı koyup karıştıralım ve unu kontrollü bir şekilde ekleyip yoğuralım.
  • Hamur kıvam aldıktan sonra hafif unladığımız tezgahta merdane yardımıyla 3-4 mm kalınlığında açalım.
  • Değişik şekillerde kurabiye kalıpları kesip hafif yağladığımız veya yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından çıkardığınız kurabiyeleri soğuduktan sonra servis tabağına alabilirsiniz.
  • 📍📍NOT📍📍Kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml
  • Çay bardağı ölçüsü 125 ml
  • 200 Gr tereyağı 100 Gr margarin kullanabilirsiniz.
  • Ben hamuru ikiye bölüp yarısına çikolata parçaları yarısına 1 su bardağı çekilmiş fındık ekledim bu şekilde de sade de yapabilirsiniz tercih sizin. AFİYET OLSUN 😍
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!