Tereyağlı Bisküvi

Çayınızın ve kahvenizin yanında doyamayacağınız lezzet sizi bekliyor.
Kaç
Kişilik
10 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
12 dakika

Tereyağlı Bisküvi Tarifi İçin malzemeler
- 300 Gr eritilmiş tereyağı
- 2 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yumurtanın sarısı
- 4 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
Tereyağlı Bisküvi Nasıl Yapılır?
- Tereyağını eritelim biraz erisin yeterli.
- Uygun bir kaba erittiğimiz tereyağını alalım ılındıktan sonra pudra şekerini ve yumurtayı koyup karıştıralım ve unu kontrollü bir şekilde ekleyip yoğuralım.
- Hamur kıvam aldıktan sonra hafif unladığımız tezgahta merdane yardımıyla 3-4 mm kalınlığında açalım.
- Değişik şekillerde kurabiye kalıpları kesip hafif yağladığımız veya yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkardığınız kurabiyeleri soğuduktan sonra servis tabağına alabilirsiniz.
- 📍📍NOT📍📍Kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml
- Çay bardağı ölçüsü 125 ml
- 200 Gr tereyağı 100 Gr margarin kullanabilirsiniz.
- Ben hamuru ikiye bölüp yarısına çikolata parçaları yarısına 1 su bardağı çekilmiş fındık ekledim bu şekilde de sade de yapabilirsiniz tercih sizin. AFİYET OLSUN 😍

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR