ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ SARIMSAKLI EKMEK

Sarımsaklı Ekmek

SARIMSAKLI EKMEK 🍞

Fırından çıkar çıkmaz kokusu ile mest eden, yumuşacık iç dokusu ve lezzeti ile kahvaltıya yemeğe keyif katan sarımsaklı ekmek 🧡 Harcın tadını sadece üstünde değil içinde de hissetmek istediğim için rulo yaparak pişirdim, böylece her ısırığınızda lezzet transferi yaşıyorsunuz. Kaydedin,. deneyin pişman olmayacaksınız 😇@mutfakkeyiftir Instagram sayfamıza ulaştınız mı? Bir bakıp çıkmayın, takipte ve bizimle kalın. ❤️

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       15 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin malzemeler

  • 200 ml ılık süt
  • 1 paket yaş maya
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 3,5 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 5 diş sarımsak (rende)
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Kaşar peyniri (rendelenmiş)

Sarımsaklı Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Ilık süt, şeker ve maya iyice karıştırılır. Üstü kapatılarak 15 dakika bekletilir. Yumurta, tereyağı, tuz eklenip karıştırılır.
  • Un ilave edilerek hamur yoğurulur. Hamur akışkan yada sert olmayan kıvamda bir hamur olacaktır.
  • Bu nedenle un kontrollü koyulmalı, gerekirse ilave edilmelidir. İyice yoğurulan hamur üstü kapatılarak mayalandırılır. 
  • İç harç malzemeleri karıştırılır. Yarım saat mayalandırılan hamur ikiye bölünür.
  • İnce bir şekilde açılan hamura iç malzeme yayılır ve hamur rulo sarılır. Elde edilen rulo hamur parmak kalınlığında dilimlenir ve tepsiye alınır. 20 dk dinlendirilir ve 180 derece fırında pişirilir.
  • Fırından çıkar çıkmaz üstüne sarımsaklı zeytinyağı sürülürse daha lezzetli olur.
  • Harç üstünde değil de içinde olduğu zaman daha lezzetli oluyor
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!