ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ PORSİYONLUK BOŞNAK BÖREĞİ

Porsiyonluk Boşnak Böreği

Porsiyonluk boşnak böreği

@gocmenitsa okuyucumuzdan ister sabah kahvaltılarınız için ister çay saatleriniz için harika bir börek tarifimiz var. Genellikle Trakya ve Balkan ülkelerinde tüketilen boşnak böreğini, peynir ve patates ile tatlandırabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, nefis porsiyonluk boşnak böreğini deneyebilirsiniz.

Püf noktaları ve detaylı anlatımıyla klasik Boşnak böreği tarifini de deneyin. Börek tarifleri arasında önemli bir yer edinmiş klasik tava böreği tarifine de göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Porsiyonluk Boşnak Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 2 kg un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 
  • 1 çay kaşığı kuru maya 
  • 3 çay kaşığı tuz 
  • Ilık su

İç malzemesi:

  • Lor peyniri
  • Beyaz peynir
  • Maydanoz
  • Karabiber

Yufkaların aralarını yağlamak için:

  • Sıvı yağ

Porsiyonluk Boşnak Böreği Nasıl Yapılır?

  • Hamur için tüm malzemeleri derin bir kaba alıp en az 10 dakika yoğurun. Yumuşak bir hamur olacak ara sıra ellerinizi unlayıp elinize yapışmasını engelleyin. Yoğurduğunuz hamurun üzerini kapatıp yarım saat dinlendirin.
  • Daha sonra hamurdan 9 eşit bezeye ayırın mandalina büyüklüğünde parçalar yuvarlayıp üzerine temiz bir bezle örtüp tekrar en az yarım saat dinlendirin. Ardından bezeleri servis tabağı büyüklüğünde az unlayarak merdane ile açın.
  • Aralarını sıvı yağ ile yağlayıp tekrar üzerini kapatın ve yarım saatte bu şekilde dinlendirin. Yumuşayan hamur bezelerini birer, birer elinize alıp tezgaha koyun ve çekiştirerek açın. Açtığınız yufkaları az sıvı yağla yağlayın ve kenarlarını içe katlayın. Peynirli iç harcını koyup sarın.
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırına atın altı üstü kızarana kadar pişirin.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!