ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ PESTO SOSLU EKMEK

Pesto Soslu Ekmek

Pesto soslu ekmek

Ekmek almaya çıkamadığımız bugünlerde farklı ekmek tarifleri denemeyi seviyorum. Pesto soslu ekmeği yaparken sos üzerinde birtakım değişiklikler eklemeler çıkarmalar yaptım siz tabi ki orijinal pesto sosuyla da yapabilirsiniz ama bu hali harika oldu.👩‍🍳😊

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

24 Tarif       6 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pesto Soslu Ekmek Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 paket instant maya
  • Aldığı kadar un

İç harcı için:

  • 1 çay bardağı yer fıstığı
  • 1 er tutam  fesleğen, maydanoz, ıspanak
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 100 gr kadar tulum peyniri

Pesto Soslu Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Ilık suyun üzerine mayayı ve şekeri ekleyip karıştırınız ve yaklaşık 5 dakika kabarana kadar bekleyiniz.
  • Bu arada yoğurma kabına süt yoğurt mahlep tuz ve zeytinyağını koyup üstüne mayalı karışımı da ekleyiniz ve aldığı kadar unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurunuz.
  • Üstü kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakınız.
  • Sos için tüm malzemeyi rondoya koyup çekiniz. Mayalandıktan sonra hamuru açıp sosu her yerine sürünüz ve hamuru rulo yapınız.
  • Ruloyu ortadan kesip birbirine dolayıp yağlı kağıt serilmiş fırın kabına yerleştiriniz.
  • Üstünü şeffaf folyo ile kapatıp 1 saat mayalanmasını sağlayınız.
  • Süre sonunda üstüne yumurta sarısı sürüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişiriniz
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!