Paçanga Böreği

Davet sofralarının vazgeçilmez sıcağı paçanga böreği..
Kaç
Kişilik
10 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
10 dakika
mutfakkeyiftir
Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif 31 Takipçi

Paçanga Böreği Tarifi İçin malzemeler
- 3 adet yufka
- 18 adet ince dilim kaşar peyniri
- 10 dilim pastırma
- 2 adet domates
- 2-3 adet sivri biber
- 2 çorba kaşığı tereyağı
Paçanga Böreği Nasıl Yapılır?
- Yeşil biberler tavada tereyağı ile sotelenir. Domates eklenip sotelemeye devam edilir.
- Şerit doğranmış pastırmalar eklenir ve birlikte sotelenir. Bir yufka tezgaha açılır ve ikiye katlanır.
- Üçgen sarmak için yufka altıya bölünür. Her parçanın başına pastırmalı harçtan ve ince bir dilim kaşar peyniri koyulur.
- Üçgen şeklinde katlanır. Son katı yapışması için su ile nemlendirilir. Hazırlanan börekler kızgın derin yağda kızartılır.
- Üçgen yerine geniş sigara böreği gibi de katlanabilir. fırında da pişirilebilir.
- Fırında pişirileceği zaman yufka üçgen kesilmeli ve yufkaya eritilmiş tereyağı sürülmelidir.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR