ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ PAÇANGA BÖREĞİ

Paçanga Böreği

Paçanga böreği

Davet sofralarının vazgeçilmez sıcağı paçanga böreği..

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
113 Tarif       12 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Paçanga Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 18 adet ince dilim kaşar peyniri
  • 10 dilim pastırma 
  • 2 adet domates
  • 2-3 adet sivri biber 
  • 2 çorba kaşığı tereyağı

Paçanga Böreği Nasıl Yapılır?

  • Yeşil biberler tavada tereyağı ile sotelenir. Domates eklenip sotelemeye devam edilir.
  • Şerit doğranmış pastırmalar eklenir ve birlikte sotelenir. Bir yufka tezgaha açılır ve ikiye katlanır.
  • Üçgen sarmak için yufka altıya bölünür. Her parçanın başına pastırmalı harçtan ve ince bir dilim kaşar peyniri koyulur.
  • Üçgen şeklinde katlanır. Son katı yapışması için su ile nemlendirilir. Hazırlanan börekler kızgın derin yağda kızartılır.
  • Üçgen yerine geniş sigara böreği gibi de katlanabilir. fırında da pişirilebilir.
  • Fırında pişirileceği zaman yufka üçgen kesilmeli ve yufkaya eritilmiş tereyağı sürülmelidir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!