ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ MISIR UNLU TUZLU KEK

Mısır Unlu Tuzlu Kek

MISIR UNLU TUZLU KEK

Mısır ekmeğini zeytin ile yemeyi çok severim. Tuzlu kekler de benim için tercih edeceğim bir alternatif. Bu ikiliyi (mısır unu ve zeytin) tuzlu kekte buluşturmak benim için çok cezbediciydi. Bir parça alıp yeter demiyor yedikçe yiyorsunuz. Kahvaltı için oldukça besleyici ve lezzetli bir seçenek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       28 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mısır Unlu Tuzlu Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı süt
  • 3 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 15-20 çekirdeksiz zeytin
  • 1 kase beyaz peynir
  • 1 adet kapya biber
  • 1 çorba kaşığı çörek otu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu (yada limon suyu ile aktive edilmiş karbonat)
  • İsteğe bağlı dereotu, maydanoz, pul biber

Mısır Unlu Tuzlu Kek Nasıl Yapılır?

  • Yumurta, süt, zeytinyağı çırpılır. Un, mısır unu, kabartma tozu, tuz eklenir. Karışıma ince doğranmış zeytin, kapya biber, beyaz peynir ve çörekotu ilave edilir.
  • Karışım unlanmış kalıba aktarılır. 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirilir. (Pişirme süresi kalıba ve fırına göre değişebilir)
  • Fırından alınıp kalıbından çıkarılan tuzlu kek nemli bir bez ile örtülür ve 15 dk kadar bekletilir. Dilimlenerek servis edilir. Afiyetle ❤️
  • 🧐 İç malzemelerin isteğe bağlı olarak çeşitlendirilmesi mümkündür
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!