Mısır Unlu Tuzlu Kek

Mısır Unlu Tuzlu Kek
20 Mart 2021

Mısır ekmeğini zeytin ile yemeyi çok severim. Tuzlu kekler de benim için tercih edeceğim bir alternatif. Bu ikiliyi (mısır unu ve zeytin) tuzlu kekte buluşturmak benim için çok cezbediciydi. Bir parça alıp yeter demiyor yedikçe yiyorsunuz. Kahvaltı için oldukça besleyici ve lezzetli bir seçenek

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Mısır Unlu Tuzlu Kek için

Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı süt
  • 3 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 15-20 çekirdeksiz zeytin
  • 1 kase beyaz peynir
  • 1 adet kapya biber
  • 1 çorba kaşığı çörek otu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu (yada limon suyu ile aktive edilmiş karbonat)
  • İsteğe bağlı dereotu, maydanoz, pul biber
Mısır Unlu Tuzlu Kek

Nasıl Yapılır

  1. Yumurta, süt, zeytinyağı çırpılır. Un, mısır unu, kabartma tozu, tuz eklenir. Karışıma ince doğranmış zeytin, kapya biber, beyaz peynir ve çörekotu ilave edilir.
  2. Karışım unlanmış kalıba aktarılır. 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirilir. (Pişirme süresi kalıba ve fırına göre değişebilir)
  3. Fırından alınıp kalıbından çıkarılan tuzlu kek nemli bir bez ile örtülür ve 15 dk kadar bekletilir. Dilimlenerek servis edilir. Afiyetle ❤️
  4. 🧐 İç malzemelerin isteğe bağlı olarak çeşitlendirilmesi mümkündür
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo