ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ MEYVELİ YAZ KEKİ

Meyveli Yaz Keki

Meyveli yaz keki

Çilek, portakal, muz, limon gibi besinlerle zenginleştirilen meyveli yaz keki nasıl yapılır? Okurumuz @tufan.taskiran'dan sizi mutlu edecek pratik ve bir o kadar da leziz meyveli yaz keki tarifi.. 

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Meyveli Yaz Keki Tarifi İçin malzemeler

Kek harcı için:

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt veya yoğurt
  • 1/2 portakal suyu
  • 1/2 greyfurt suyu 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
  • 2,5-3 su bardağı un 

Üzeri için:

  • 4-5 adet çilek
  • 1 adet portakal
  • 1 adet greyfurt
  • 1 adet limon
  • 1-2 adet muz

Servis için:

  • Pudra şekeri
  • Tarçın

Meyveli Yaz Keki Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kaba oda ısısındaki yumurtaları kırın. Toz şeker ekleyip krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Yoğurt, sıvı yağ, eritilmiş tereyağ, portakal ve greyfurt suyunu ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Ayrı bir kapta kuru malzemeleri bir araya getirip karıştırın ve kek karışımına ekleyin.
  • Tüm malzemeyi karıştırıp yağlı kağıt serili fırın kabına kek harcını yayın.
  • Üzerine ince dilimlenmiş meyveleri dizip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin.
  • Pişen ve ilk sıcaklığı çıkan keki dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Daha fazlası için kek tariflerine göz atabilirsiniz. Nefis şeftalili kek tarifini notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!