ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ LAZ BÖREĞİ

Laz Böreği

LAZ BÖREĞİ

Sizi bilemem ama ben asla hayır diyemem. Tuzlu, biberli muhallebi, baklava yufkası ve şerbet. Birleşimi nasıl mı enfessss. Elbette vakit ve beceriye göre evde el açması baklava yufkası ile de olur ama hazır yufkada bence iş görüyor. Tadını bilenleri @mutfakkeyifti Instagram hesabında yoruma alalım. 🤗

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
113 Tarif       12 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Laz Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 20 adet baklava yufkası
  • 150 gr tereyağı
  • 4 yumurta sarısı
  • 7 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı pirinç unu 
  • Tuz (1/3 çay kaşığı kadar)
  • Karabiber (1/4 çay kaşığı kadar)
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su

Laz Böreği Nasıl Yapılır?

  • Süt ve şeker tencereye alınır ve şeker eriyene kadar ısıtılır. Diğer tarafta yumurta sarısı, nişasta, pirinç unu, tuz ve karabiber harmanlanır, iyice karıştırılır.
  • Hazırlanan karışım ılıyan süte ilave edilir. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
  • Şerbet için 1,5 su bardağı şeker ve 1 su bardağı su tencereye alınır ve kaynatılır. Soğumaya bırakılır.
  • Tereyağı bir tavada eritilir.
  • Baklava yufkası tepsiye serilir. Üzerine tereyağı sürülür. 10 adet yufka aralarına tereyağı sürülerek üst üste tepsiye koyulur.
  • 10 yufkadan sonra hazırlanan muhallebi yayılır. Muhallebinin üzerine de 10 kat yufka (aralarına tereyağı sürülerek) koyulur.
  • Börek iri dilimler halinde dilimlenir ve kalan yağ üzerine gezdirilir.
  • 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından alınır alınmaz soğuyan şerbet üzerine gezdirilir. Afiyetle ❤️
  • 🍽️ Tepsiniz yufkaların büyüklüğünde ise bir tepsi laz böreği için ölçü tamdır. 👍
  • 🍽️ Benim fırınınızı ebatı biraz küçük olduğu için aynı ölçüyü bir fırın tepsisinde ve  bir de küçük borcamda yaptım. Küçüğü için ayrıca şerbet hazırladım, bir miktar daha da tereyağı erittim
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!