Laz Böreği
13 Şubat 2021

Sizi bilemem ama ben asla hayır diyemem. Tuzlu, biberli muhallebi, baklava yufkası ve şerbet. Birleşimi nasıl mı enfessss. Elbette vakit ve beceriye göre evde el açması baklava yufkası ile de olur ama hazır yufkada bence iş görüyor. Tadını bilenleri @mutfakkeyifti Instagram hesabında yoruma alalım. 🤗

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Laz Böreği için

Malzemeler

  • 20 adet baklava yufkası
  • 150 gr tereyağı
  • 4 yumurta sarısı
  • 7 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı pirinç unu 
  • Tuz (1/3 çay kaşığı kadar)
  • Karabiber (1/4 çay kaşığı kadar)
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
Laz Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Süt ve şeker tencereye alınır ve şeker eriyene kadar ısıtılır. Diğer tarafta yumurta sarısı, nişasta, pirinç unu, tuz ve karabiber harmanlanır, iyice karıştırılır.
  2. Hazırlanan karışım ılıyan süte ilave edilir. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
  3. Şerbet için 1,5 su bardağı şeker ve 1 su bardağı su tencereye alınır ve kaynatılır. Soğumaya bırakılır.
  4. Tereyağı bir tavada eritilir.
  5. Baklava yufkası tepsiye serilir. Üzerine tereyağı sürülür. 10 adet yufka aralarına tereyağı sürülerek üst üste tepsiye koyulur.
  6. 10 yufkadan sonra hazırlanan muhallebi yayılır. Muhallebinin üzerine de 10 kat yufka (aralarına tereyağı sürülerek) koyulur.
  7. Börek iri dilimler halinde dilimlenir ve kalan yağ üzerine gezdirilir.
  8. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  9. Fırından alınır alınmaz soğuyan şerbet üzerine gezdirilir. Afiyetle ❤️
  10. 🍽️ Tepsiniz yufkaların büyüklüğünde ise bir tepsi laz böreği için ölçü tamdır. 👍
  11. 🍽️ Benim fırınınızı ebatı biraz küçük olduğu için aynı ölçüyü bir fırın tepsisinde ve  bir de küçük borcamda yaptım. Küçüğü için ayrıca şerbet hazırladım, bir miktar daha da tereyağı erittim
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo