ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ KARAGÜL PATLICANLI KANEPE

Karagül Patlıcanlı Kanepe

Karagül Patlıcanlı Kanepe

Bu ılık atıştırmalık partinize çok yakışacak.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

4 Tarif       1 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karagül Patlıcanlı Kanepe Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet pişirilmiş köy yufkası ya da ince lavaş
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 3 diş sarımsak

Kızartmak için:

  • Yağ

Karagül Patlıcanlı Kanepe Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanlar yıkanıp salatalık soyacağı ile ince uzun doğranır, 15 dakika tuzlu suda bekletilir.
  • Bu sırada köy yufkası 2-3 cm kalınlığında uzunlamasına kesilir.
  • Sarımsaklar tuz ile dövülüp yoğurda eklenir ve çırpılır.
  • Patlıcanlar iyice kurulanıp kızartılır.
  • İnce uzun yufkalara sarımsaklı yoğurt sürülür, üzerine ince uzun patlıcanlar konur ve yuvarlanır.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!