ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ KAPLUMBAĞA KURABİYE

Kaplumbağa Kurabiye

Kaplumbağa Kurabiye

Bu kurabiyeler gönlünüze taht kuracak 😊

NOT📍📍 Kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml, Çay bardağı ölçüsü 120 ml. Benim kullandığım kakao keskin ve 1 yemek kaşığı yetiyor, ama böldüğünüz hamurun miktarına göre arttırabilirsiniz. Ayaklarını fındık büyüklüğünde parçalar kopararak, yuvarlağın kafalarını da fındıktan çok az büyük parçalar kopararak yaptım. Gövdeyi istediğiniz büyüklükte ayarlayabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

30 dakika

7 Tarif       6 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kaplumbağa Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket vanilin
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 4.5 su bardağı un (3 bardaktan sonra kontrollü ekleyin lütfen)
  • Damla çikolata

Kaplumbağa Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir kaba margarin, pudra şekeri, sıvıyağ, vanilin alıp karıştıralım. Birbiriyle bütünleşsin.
  • Kabartma tozunu ve unu ekleyelim. Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim.
  • Hamurun üçte birini ayıralım. Kalan hamura kakao ekleyelim ve tekrar yoğuralım.
  • Her iki hamurunda üzerini örterek dolaba kaldıralım, 30 dakika dinlensin.
  • Yarım saat sonunda hamurları dolaptan alalım, kakaolu hamurdan gövdesini yapalım.
  • Beyaz hamurdan kafa ve ayakları yapalım ve birleştirelim. Hazırladığımız gövdeyi hafifçe üzerine bastıralım ve bıçakla şekil verelim.
  • Damla çikolatayla gözlerini de yapalım ve tepsiye dizelim bu şekilde tekrar dolaba kaldıralım. 
  • 30 dakika dinlendirelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim. Soğuduktan sonra tepsiden alalım.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!