ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ ISLAK KEK

Islak Kek

ISLAK KEK

Herkesin yapmak, defterine eklemek istediği ama şöyle kıvamında ve gerçekten ıslak olan bir kek tarifi bulamadım dediği, işte o aradığınız tarif. Herkesin muhteşem dediği bir tarifi var elbette bu da benimki 🤎Tadı, dokusu ve ıslaklığı ile sizi cezbedecek.


Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
109 Tarif       12 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Islak Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sosu için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 çorba kaşığı kakao

Islak Kek Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sos malzemeleri tencereye alınır, iyice karıştırılır. Ocakta kaynama noktasına gelene kadar karıştırılarak ısıtılır. (Kaynamayacak)
  • Soğuması için kenara alınır. Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Sıvıyağ ve süt eklenir ve çırpma işlemine devam edilir.
  • Un, kakao, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir. Bu aşamadan sonra mikser kullanılmamalıdır.
  • Spatula yada tahta kaşık ile topaklanma kalmayacak şekilde karıştırılır. Pişirme yapılacak kalıba aktarılır. (26 cm kelepçeli kalıp kullandım)
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 dakika pişirilir. (Pişme süresi fırına ve kullanılan kalıba göre değişebilir)
  • Fırından alınınca ilk sıcağın çıkması için 2-3 dakika bekletilir. Servis edilecek şekilde dilimlenir. Sos karıştırılır ve kekin üzerine dökülür.
  • Alçakta kalan yerler olduysa oralarda biriken sosu kaşık ile diğer taraflara aktarabilirsiniz. Soğuyunca servis edilir.
  • İçine isteğe bağlı olarak limon kabuğu rendesi, ceviz eklenebilir. Servis edeceğiniz dilimler kalın olmamalı, 26 cm kalıp için 12 dilim yapılabilir.
  • Siz daha  kalın isterseniz yada garanti olsun derseniz mutlaka kürdan batırıp sosu dökün. Un miktarını kesinlikle arttırmayın. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!