ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ İRMİKLİ EKMEK

İrmikli Ekmek

İRMİKLİ EKMEK

Lezzeti şahane ve farklı bir ekmek mi arıyorsunuz işte o tarif.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat 45 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

sezer_in_mutfagi Tatlı Ve Hamur İşleri
3 Tarif       2 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

İrmikli Ekmek Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr un
  • 100 ml su (ılık ve yaklaşık yarım bardak)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 11 gr kuru maya
  • 2 Tatlı kaşığı şeker
  • 40 gr irmik (3 dolu yemek kaşığı ortalama ama siz lütfen ölçün terazi ile)

İrmikli Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Ilık su şeker ve kuru mayayı aynı kaba alıp aktive ediyoruz, bu işlem yaklaşık 10 dk. sürüyor.
  • İrmik ve yağı ilave edip tekrar karıştırıyoruz, sonra kontrol ederek un ilave ediyoruz. Benim unum artı 200 gr undan daha az un kullandım. (unun kalitesi herkeste kullandığı ürüne göre değişebilir yine de kontrol ederek ekleyin)
  • 15 dk güzelce yoğurma işlemi yapıp, hafif yağladığımız kaba alıyoruz.  Orada en az 30 dakika mayalanması lazım.
  • Sonra bir 3 dk daha yoğurup yağlı kağıt serili tepsiye alıyoruz.
  • Üstüne çizik atıyoruz eğer bıçağı ıslatır iseniz daha rahat çizik atmış olursunuz. 45 dk daha mayalandırmaya bırakıyoruz.
  • Fırını 210 derecede ısıtın. Ekmeği üzerine zeytinyağı sürün ve 25 dk kontrol ederek pişirin. AFİYET OLSUN 🌺
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!