ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ HAVUÇLU KEK

Havuçlu Kek

Havuçlu Kek

Sonbahara yakışır nefis yumuşaklıkta bir keke hazır mıyız ?🧁

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

29 Tarif       8 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Havuçlu Kek Tarifi İçin malzemeler

Kek için:

  • 2 yumurta 🥕
  • 1 su bardağı süt 🥕
  • 1 adet havuç 🥕
  • 1 bardak tam buğday unu + 1/2 bardak hindistan cevizi unu 🥕
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi şekeri 🥕
  • 1 yemek kaşığı pekmez 🥕
  • 3 yemek kaşığı kuru üzüm 🥕
  • 2 tatlı kaşığı dövülmüş ceviz 🥕
  • 1 paket kabartma tozu 🥕
  • 1 tatlı kaşığı tarçın + 1 tatlı kaşığı zencefil 🥕

Krema için:

  • 1 su bardağı süt 🥕
  • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi kreması 🥕
  • 1 yemek kaşığı labne 🥕
  • 1 yemek kaşığı badem unu 🥕

Havuçlu Kek Nasıl Yapılır?

  • Kek için sıvı malzemelerin hepsi çırpılır. Geriye kalan kuru malzemeler eklenir ve karıştırılır.
  • İstenilen kalıba dökülür. (Benim kalpli kalıplarımda 6 adet çıktı.)
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. (Benimkiler 20 dakikada pişti.)
  • Kek pişerken kremayı hazırlıyoruz. Kremayı hazırlamak için sos tenceresine labne hariç diğer malzemeleri ekliyoruz ve kıvam alana kadar pişiriyoruz.
  • Ocaktan aldıktan sonra labneyi ekliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra kekimizin üzerine koyup servise hazır hale getiriyoruz. AFİYET OLSUN!
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!