ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ GLÜTENSİZ TUZLU KEK

Glütensiz Tuzlu Kek

Glütensiz Tuzlu Kek

Özellikle çölyak hastaları olmak üzere, intoleransı olan ya da  tercihen glütensiz beslenenler için de tarif sayıları ve çeşitliliğinin artması gerektiğine inananlardanım. Bu sebepten atölyemde de böyle reçete çalışmaları yapmaktayım. Burada da sıklıkla glutensiz tarifler göreceksiniz. Bugün sırada hem tuzlu ihtiyacımızı giderecek hem de tok tutacak glütensiz kek tarifi var :)

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

selenuran Mutfak Sanatları Akademisi / Chef&Owner / Evinizdeki malzemelerle kolay tarifler
4 Tarif       1 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Glütensiz Tuzlu Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı zeytinyağı 
  • 3,5 su bardağı glütensiz un 
  • 1 su bardağı yoğurt 
  • 1 su bardağı süt 
  • 30 gr sert yapılı beyaz peynir (yağsız olması uygun olur)
  • 1 paket kabartma tozu (glütensiz)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yumurta
  • 1 demet dereotu
  • Tercihen çörekotu, pul biber, susam ya da keten tohumu eklenebilir.  

Glütensiz Tuzlu Kek Nasıl Yapılır?

  • Dereotu ince olacak şekilde doğranır. Peynir ufalanarak birlikte harmanlanır (eğer çörekotu ya da  diğerlerinden ekleyecekseniz bu karışıma ekleyiniz).
  • Diğer tarafta yumurta tek başına yaklaşık 3 dakika çırpılır. Daha sonra içine yoğurt, süt, zeytinyağı ve tuz eklenerek karıştırılır.
  • Un ve kabartma tozu elenerek karışıma ilave edilir. Son olarak da peynirli karışım harca eklenir. Yağlanmış kek kalıbına konarak fırınlanır.
  • 170 derecede ortalama 35-40 dakika pişirilir (süre fırın yapısına göre değişeceğinden kontrollü olunmalıdır). Aynı tarifi Muffin şeklinde de uygulayabilirsiniz. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!