ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ GALETTE TART

Galette Tart

GALETTE TART

Klasik galette hamurunu farklı bir sunumla taçlandıralım.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

29 Tarif       8 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Galette Tart Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 100 g tereyağı
  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • 2 yemek kaşığı pekmez

Sosu için:

  • 15-20 adet çilek

Üzeri için:

  • 5-10 adet doğranmış çilek

Galette Tart Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığında ve küp küp doğranmış tereyağı ve unu derin bir kapta karıştırın.
  • Hamur toparlanmaya başlayınca yumurta ve pekmezi ekleyin.
  • Hamuru streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Hamur dinlenirken sosumuz hazırlayalım. Ben yazdan kalma çileklerimi kullandım ama taze mevsim meyveleriyle de tarifi kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Çilekleri derin bir sos tenceresine alalım ve kaynayınca ocaktan alıp blender ile püre haline getirelim.
  • Hamuru dolaptan çıkaralım ve tart kalıplarına koyalım, dibine çatal ile birkaç delik açalım.
  • Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirelim.
  • Yarı pişmiş tartların ortasına sosumuzu koyalım ve üzerini dilimlenmiş çilek ile süsleyelim.
  • Tekrar fırında 10-15 dakika pişirelim ve hazır. AFİYET OLSUN!
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!