Galette Tart

Galette Tart
25 Ağustos 2022

Klasik galette hamurunu farklı bir sunumla taçlandıralım.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Galette Tart için

Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 100 g tereyağı
  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • 2 yemek kaşığı pekmez

Sosu için:

  • 15-20 adet çilek

Üzeri için:

  • 5-10 adet doğranmış çilek
Galette Tart

Nasıl Yapılır

  1. Oda sıcaklığında ve küp küp doğranmış tereyağı ve unu derin bir kapta karıştırın.
  2. Hamur toparlanmaya başlayınca yumurta ve pekmezi ekleyin.
  3. Hamuru streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  4. Hamur dinlenirken sosumuz hazırlayalım. Ben yazdan kalma çileklerimi kullandım ama taze mevsim meyveleriyle de tarifi kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
  5. Çilekleri derin bir sos tenceresine alalım ve kaynayınca ocaktan alıp blender ile püre haline getirelim.
  6. Hamuru dolaptan çıkaralım ve tart kalıplarına koyalım, dibine çatal ile birkaç delik açalım.
  7. Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirelim.
  8. Yarı pişmiş tartların ortasına sosumuzu koyalım ve üzerini dilimlenmiş çilek ile süsleyelim.
  9. Tekrar fırında 10-15 dakika pişirelim ve hazır. AFİYET OLSUN!
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo