ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ ELMALI VE HAVUÇLU KURABİYE

Elmalı Ve Havuçlu Kurabiye

Elmalı Ve Havuçlu Kurabiye

Lezzetli bir kurabiye tarifi.🍪👌

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

75 Tarif       11 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Elmalı Ve Havuçlu Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

İç Harç İçin:

  • 1 adet orta boy elma
  • 1 adet orta boy havuç
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı rondoda çekilmiş ceviz

Hamur İçin:

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 5 yemek kaşığı krema
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 ,5 yemek kaşığı rondoda çekilmiş ceviz
  • 1,5 su bardağı un

Elmalı Ve Havuçlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • İç Harcı için; Elma ve havuç rendelenir.
  •  Bir tencereye iç harç için tüm malzemeler koyulur. 
  • Ocakta elma ve havuç yumuşayana kadar ve malzemeler birbiriyle özdeşleşene  kadar pişirilir, kenara alınır.
  • Hamur İçin; Un hariç tüm malzemeler bir kapta karıştırılır.
  • Malzemeler karıştırıldıktan sonra azar azar un eklenerek hamur yoğrulur.
  • Hazırlanan hamurdan küçük bezeler alınır ve iç harç koyulur ve yuvarlak toplar oluşturulur.
  • Hazırlanan kurabiyeler yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 180  derece fırında pişirilir. Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri dökülerek servis edilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!