Elmalı Ve Havuçlu Kurabiye

Lezzetli bir kurabiye tarifi.🍪👌
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Elmalı Ve Havuçlu Kurabiye Tarifi İçin malzemeler
İç Harç İçin:
- 1 adet orta boy elma
- 1 adet orta boy havuç
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı rondoda çekilmiş ceviz
Hamur İçin:
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı mısır nişastası
- 5 yemek kaşığı krema
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 ,5 yemek kaşığı rondoda çekilmiş ceviz
- 1,5 su bardağı un
Elmalı Ve Havuçlu Kurabiye Nasıl Yapılır?
- İç Harcı için; Elma ve havuç rendelenir.
- Bir tencereye iç harç için tüm malzemeler koyulur.
- Ocakta elma ve havuç yumuşayana kadar ve malzemeler birbiriyle özdeşleşene kadar pişirilir, kenara alınır.
- Hamur İçin; Un hariç tüm malzemeler bir kapta karıştırılır.
- Malzemeler karıştırıldıktan sonra azar azar un eklenerek hamur yoğrulur.
- Hazırlanan hamurdan küçük bezeler alınır ve iç harç koyulur ve yuvarlak toplar oluşturulur.
- Hazırlanan kurabiyeler yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 180 derece fırında pişirilir. Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri dökülerek servis edilir.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR