Elmalı Sünger Kek

20 Mart 2021 tarihinde güncellendi.
Elmalı Sünger Kek

İçi yumuşacık, tadı enfes bir tarif geldi!

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Elmalı Sünger Kek için

Malzemeler

  • 3 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrılacak)
  • 10 g (1 yemek kaşığı) hindistan cevizi şekeri
  • 15 ml (1/5 su bardağı) zeytinyağı
  • 1 tepeleme yemek kaşığı yoğurt 
  • 50 g tam buğday unu
  • 1çay kaşığı vanilya özütü veya 1 paket vanilin 
  • 20 g ( 2 yemek kaşığı) hindistan cevizi şekeri
Elmalı Sünger Kek

Nasıl Yapılır

  1. Yumurtaların sarısı ve beyazları ayrılır.
  2. Yumurta sarılarına şeker eklenir ve çırpılır ardından yağ ve yoğurt eklenir ve homojen kıvama gelene kadar çırpılır.
  3. Ayrı bir yerde yumurta beyazlarının içerisine şeker eklenerek köpük gibi olana kadar çırpılır.
  4. Köpük gibi olan yumurta beyazlı karışım yumurta sarılı karışıma eklenir ve spatula ile karıştırılır.
  5. Elma önce ikiye sonra boyuna kesilir.
  6. Yağlanmış fırın kabına önce kek harcı dökülür daha sonra üzerine elma dilimleri dizilir ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dakika pişirilir. Afiyet olsun!
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo