ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ DOMATESLİ GALETTE

Domatesli Galette

Domatesli Galette

İlk defa yapacakların iyi ki yaptım diyeceği bir lezzetten, pizzamsı gibi ama birazda tuzlu kurabiyeye kaçan hafif kıtır bir hamur. Hemen yapın, tadın🧚🏻‍♀️

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Ceydass.kitchen Tariflerime Hoşgeldiniz 🧚🏻‍♀️Bolca kalorili / Birazda Sağlıklı tarifler
13 Tarif       4 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Domatesli Galette Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için;

  • 1,5 su bardağı normal beyaz  un 
  • 1/2 su bardağı mısır unu 
  • 55 gr margarin oda sıcaklığında (2-3 yemek kaşığı kadar )
  • 3-4 yemek kaşığı soğuk Su 
  • 1 çay kaşığı tuz 

İçi için;

  • 1 su bardağı Kaşar peyniri rendesi 2 orta boy domates 
  • 1’er tane Yeşil-Sarı-kırmızı kapya  biber 🧚🏻‍♀️Sucuk, sosis gibi ürünlerden dilerseniz koyabilirsiniz 🧚🏻‍♀️
  • Domates sosu
  • Ketçap
  • Su ile açılmış domates salçası, acı sos vb ürünü tabana alt yapı olarak süreceğiz.

Dışı için;

  • Susam 
  • 1 Yumurta 
  • Kekik  

Domatesli Galette Nasıl Yapılır?

  • Su hariç tüm malzemeyi  kapta bir araya getirelim yavaş yavaş su eklemesi yaparak ele yapışmayacak bir kıvamda hamur yoğuralım ne sert nede cıvık bir hamur olsun.
  • İçine koyacağımız malzemeleri orta incelikte halka halka doğrayalım. Kaşar peynirini rendeleyerek veya  dilim olarak koyabilirsiniz.
  • İç malzeme ve hamur hazır olunca hamuru orta kalınlıkta yuvarlak şekilde açalım yanlardan katlama payı bırakarak (2-3 parmak kadar) tabana sosu sürelim.
  • Üstüne kaşar peyniri, sonra domateslerini ekleyim aralara biberleri ve sucuğu dizelim.
  • Yanlardaki bıraktığımız hamurları galettanın üstüne doğru kıvıralım.
  • Yumurtanın sarısını ve beyazını  bir kaseye kıralım ve çırpalım. Kenarlara sürelim, üstüne susamları ve kekiği atalım.
  • 200 derece önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirelim AFİYET OLSUN 😋 -
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!