ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ DACQUOİSE (DAKUAZ)

Dacquoise (Dakuaz)

DACQUOİSE (KORE STİLİ) Bademunlu pandispanya

Muhteşem bir tatlı tarifi geliyor. Denemek istediğimde güzel olacağı kesin demiştim ama bu kadar çok beğeneceğimi ve beğenileceğini düşünmemiştim. Dokusu hem çıtır, hem de kremsi olan badem unlu keki (kurabiye de diyebiliriz, pandispanya da), uyumlu ve tam kıvamında kreması, lezzetini tamamlayan meyve sosu ile harikulade bir tat. Adına bakıp amannn demeyin deneyin siz istediğiniz ismi verin ❤️ ölçüler birebir tam. Bu ebatta 8 adet çıktı 😉 Videolu anlatım @mutfakkeyiftir Instagram hesabımda mevcuttur.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
160 Tarif       15 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Dacquoise (Dakuaz) Tarifi İçin malzemeler

Dacquoise (kek) için;

  •  90 gr pudra şekeri 
  • 20 gr un
  • 100 gr badem unu 
  • 150 gr yumurta beyazı 
  • 70 gr şeker 
  • 4 gr krem tartar (yoksa 4-5 damla limon suyu) 
  • Bir tutam tuz 

Ganaj (krema) için;

  • 100 gr beyaz çikolata
  • 100 gr krema

Meyve sosu;

  • 15 adet vişne
  • 40 Gr şeker
  • 30 ml su (1/2 çay bardağı)
  •  20 gr mısır nişastası 
  • 1-2 damla limon suyu
  • Bir tutam tuz

Dacquoise (Dakuaz) Nasıl Yapılır?

  • 👩‍🍳 Badem unu, un ve pudra şekeri birbiriyle iyice karıştırılır. Başka bir kapta yumurta beyazı, tuz ve kremtartar (limon suyu) blender ile düşük ayarda çırpılır.
  • Kopuk kıvamına geldiğinde orta devirde, şeker yavaş yavaş eklenerek çırpmaya devam edilir.
  • Mereng kıvam aldığında toz malzemeler eklenir. Spatula ile karıştırılır. Sıkma torbasına alınan karışım pişirme kağıdına (ince olmayacak) şekillendirilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-14 dk pişirilir.
  • Ganaj için ısıtılmış kremaya beyaz çikolata eklenip karıştırılarak eritilir. Dolapta kıvam alması için soğumaya alınır.
  • Soğuyan ganaj mikserle çırpılarak krema kıvamına getirilir. Meyve sosu malzemeleri küçük tencereye alınır ve sos kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir.
  • Fırından alınan dacquoiseler in üzerine pudra şekeri serpilir. Bir dacquoisenin üzerine sıkma torbasına alınan kremadan sıkılır.
  •  Meyve sosu arasına koyulur. Diğer dacquoise üzerine kapatılır. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!