ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ BOŞNAK MANTISI

Boşnak Mantısı

BOŞNAK MANTISI

Kayseri mantıya göre bana daha kolay geldi açıkçası. Ben yapamam demeyin mutlaka deneyin. Bu ölçülerde yuvarlak borcamda iki tepsi çıkacaktır. İsterseniz ölçüleri yarıya indirebilirsiniz 🤗

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

30 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       15 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Boşnak Mantısı Tarifi İçin malzemeler

Mantı hamuru için:

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 kiloya yakın un
  • Tuz

İç harcı için:

  • 1 kg kıyma
  • 4 adet kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için:

  • Yoğurt
  • Sarımsak
  • Pul biber
  • Nane

Boşnak Mantısı Nasıl Yapılır?

  • Soğanlar ince doğranır ve suyu sıkılır. Kıyma, soğan, tuz ve karabiber karıştırılır.
  • Hamur için ılık su, tuz ve un iyice yoğurulur. Hamur 20 dk dinlendirilir. Dinlenen hamur dokuz bezeye ayrılır.
  • Her beze küçük tabak boyutunda inceltilir. İnceltilirken ellerimiz zeytinyağına batırılır yada hamurun üzerine zeytinyağı koyulur.
  • Bol zeytinyağı ile inceltilen hamurlar 15 dakika daha dinlendirilir.
  • Dinlendirilen hamurların bir bezesi tezgaha alınır. Parmaklar yardımıyla hafifçe ve dikkatle çekilerek inceltilir.
  • İnce yufka haline gelene, kalın yer kalmayana dek hamur büyütülür.
  • Açılan hamura uzunlamasına kıymalı harç koyulur. Rulo sarılır. Üç parmak genişliğinde dilimlenir.
  • Dilimlerin kesilen tarafları altta birleştirilir. Birleştirme yerleri altta kalacak şekilde tepsiye dizilir.
  • Mantı tepsisi ısıtılmış 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
  • Sarımsaklı yoğurt hazırlanır ve mantının üzerine dökülür. Hazırlanan biberli yağ yoğurdun üzerine gezdirilir ve kuru nane serpilir. Afiyetle ❤️
  • 🍽️ Servis ederken tepside de servis edilebilir, tabağa da alınabilir.
  • 🧐 Hamurunuz fazla geldiyse hemen ıspanaklı, patatesli yada peynirli bir iç hazırlayıp aynı teknikle börek pişirebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!