Boşnak Mantısı

Kayseri mantıya göre bana daha kolay geldi açıkçası. Ben yapamam demeyin mutlaka deneyin. Bu ölçülerde yuvarlak borcamda iki tepsi çıkacaktır. İsterseniz ölçüleri yarıya indirebilirsiniz 🤗
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
1 saat
Pişirme
Süresi
30 dakika
mutfakkeyiftir
Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif 15 Takipçi

Boşnak Mantısı Tarifi İçin malzemeler
Mantı hamuru için:
- 2 su bardağı ılık su
- 1 kiloya yakın un
- Tuz
İç harcı için:
- 1 kg kıyma
- 4 adet kuru soğan
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için:
- Yoğurt
- Sarımsak
- Pul biber
- Nane
Boşnak Mantısı Nasıl Yapılır?
- Soğanlar ince doğranır ve suyu sıkılır. Kıyma, soğan, tuz ve karabiber karıştırılır.
- Hamur için ılık su, tuz ve un iyice yoğurulur. Hamur 20 dk dinlendirilir. Dinlenen hamur dokuz bezeye ayrılır.
- Her beze küçük tabak boyutunda inceltilir. İnceltilirken ellerimiz zeytinyağına batırılır yada hamurun üzerine zeytinyağı koyulur.
- Bol zeytinyağı ile inceltilen hamurlar 15 dakika daha dinlendirilir.
- Dinlendirilen hamurların bir bezesi tezgaha alınır. Parmaklar yardımıyla hafifçe ve dikkatle çekilerek inceltilir.
- İnce yufka haline gelene, kalın yer kalmayana dek hamur büyütülür.
- Açılan hamura uzunlamasına kıymalı harç koyulur. Rulo sarılır. Üç parmak genişliğinde dilimlenir.
- Dilimlerin kesilen tarafları altta birleştirilir. Birleştirme yerleri altta kalacak şekilde tepsiye dizilir.
- Mantı tepsisi ısıtılmış 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
- Sarımsaklı yoğurt hazırlanır ve mantının üzerine dökülür. Hazırlanan biberli yağ yoğurdun üzerine gezdirilir ve kuru nane serpilir. Afiyetle ❤️
- 🍽️ Servis ederken tepside de servis edilebilir, tabağa da alınabilir.
- 🧐 Hamurunuz fazla geldiyse hemen ıspanaklı, patatesli yada peynirli bir iç hazırlayıp aynı teknikle börek pişirebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR