Biberli Biscuit Ekmeği

Sürekli fast-food restaurantlarında gördüğümüz biscuit ekmekleri sevilen ikili olan kapya biber-mısır ile deneyin bir de! Hem az malzemeli hem de öğünlerinizi çeşitlendirebilecek bir lezzet🤍
Kaç
Kişilik
10 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Biberli Biscuit Ekmeği Tarifi İçin malzemeler
- 1 buçuk su bardağı un (150 g)
- 1 çay bardağı yarım yağlı kaşar peynir (rendelenmiş)
- 1 çay bardağı mısır
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet kapya biber
- 1 tatlı kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Biberli Biscuit Ekmeği Nasıl Yapılır?
- Derin bir kapta süt, tereyağı, kabartma tozu, tuz ve karabiberi iyice karıştıralım.
- Un ve rendelenmiş kaşarı da ekleyip spatula yardımıyla karıştıralım. (Elle yoğurmayın)
- İnce ince kesilen kapya biber ve mısırı da ekleyip yoğuralım. (Yoğurma işlemi spatula yardımıyla olsun)
- Hamuru rastgele toplayıp merdane yardımıyla kalınca açalım, hamuru katlayıp tekrar açalım.
- Bu işlemi birkaç kez yaptıktan sonra tekrar kalınca açtığımız hamura ya kurabiye kalıbı ya da bir bardak yardımıyla şekil verelim.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı dizelim.
- 200 derece 15 dk pişirelim. Afiyet olsun♥️

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR