ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ BAYKUŞ KURABİYE

Baykuş Kurabiye

BAYKUŞ KURABİYE

Özellikle çocukların gönüllerine taht kuracak bu kurabiyeleri denemelisiniz. 😊

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

9 Tarif       7 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Baykuş Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 150gr margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri 
  • 1 paket vanilin
  • 2-2,5 su bardağı un

Üzeri için:

  • Badem
  • Damla çikolata

Baykuş Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle baykuşların gagalarını oluştururken kullanmak için bademleri uzunlamasına ortadan ikiye keselim.
  • Margarin, yumurta, pudra şekeri, vanilini uygun bir kaba alalım karıştıralım ardından unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
  • Hamuru hafif unlanmış tezgahta merdane ile 0.5 cm kalınlığında açalım.
  • Çay bardağı ile daireler keselim bu dairelerin kenarından yine çay bardağı ile birer parça keserek baykuş kafası şekli oluşturalım.
  • Hamurdan küçük parçalar koparalım (fındık kadar olması yeterli) göz şekli yapmak için yuvarlayalım ve bademler ile birlikte hamurların üzerine yerleştirelim.
  • Damla çikolata ile göz bebeklerini yapalım ve son olarak çatal yardımı ile alt kısımlarına hafif çizgiler oluşturarak baykuş görüntüsü elde edelim.
  • Hafif yağladığımız tepsiye dizelim dilerseniz yağlı kağıtta kullanabilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10-15 dk kadar pişirelim süre sonunda fırından çıkaralım ve soğuduktan sonra servis tabağına alalım.
  • NOT📍📍 Su bardağı ölçüsü 200 ml
  • 📍📍Çay bardağı ölçüsü 125 ml
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!