ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ BALKABAKLI BÖREKİTAS

Balkabaklı Börekitas

BALKABAKLI BÖREKİTAS

Balkabağı mevsimi tam. Herkes hoşlanmaz belki ama yine de bana göre lezzetli ve sağlıklı bir sebze😊 Belki evinizde varsa denersiniz. Malum sokağa çıkma yasağı, mutfakta vakit çok 👍

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

13 Tarif       6 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Balkabaklı Börekitas Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr balkabağı 
  • 1 adet orta boy soğan 
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Biraz tuz 
  • 3 adet yufka (8 parçaya böldüm her birini 24 adet çıktı )
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 

Sosu için:

  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 yumurta sarısı 
  • 2 yemek kaşığı yoğurt 
  • Tuz

Balkabaklı Börekitas Nasıl Yapılır?

  • Kuru soğanı çok ince kıyıyoruz. Ya da rendeleyebiliriz.
  • Ardından balkabağını da çok küçük doğuruyoruz. 
  • Zeytinyağında önce soğan sonra balkabağını soteleyip yumuşayana kadar pişiriyoruz. 
  • Soğumaya bırakıyoruz. 
  • Yumurta zeytinyağı ve yoğurdu çırpıcı yardımıyla sos haline getiriyoruz.
  • Yufkaları 8 parçaya kesip hazırladığımız sosu fırça yardımıyla sürüyoruz her birine. 
  • Hazırlanan balkabaklı içi ekleyip gül şeklinde sarıyoruz. 
  • Tepsiye  aralıksız dizdikten sonra kalan sosu üzerine gezdiriyoruz.
  • Susam ve çörekotu serpiştirip 175 °C önceden ısıtılmış fırında 35 -40 dakika pişiriyoruz. 
  • Yani üzeri altın sarısı renk alana kadar pişmesi uygun olur. 🍽👍
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!