ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ ARMUT KURABİYE

Armut Kurabiye

Armut Kurabiye

Sunumu şık, lezzetli kurabiye tarifi.🍪👌

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

74 Tarif       11 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Armut Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Un (Aldığı kadar. Ben tam buğday unu kullandım, beyaz un da kullanılabilirsiniz.)
  • Reçel (İstediğiniz çesit, ben incir reçeli kullandım.)

Süslemek İçin:

  • Karanfil
  • Defne Yaprakları

Armut Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Bir kaba sıvıyağ, mısır nişastası, vanilya, pirinç unu, pudra şekeri, koyulur karıştırılır. 
  • Azar azar un koyularak yoğurulur.( Çok dağılmayan ,şekil verilen bir kurabiye hamuru olmalı. ) 
  • Hamur kıvam alınca küçük bezeler alınır ve ortası açılır, içerisine reçel koyulur kapatılır ve armut görüntüsü verilir. 
  • Hamurun üzerine armut çöpü olarak karanfil koyulur.
  •  Hamurlar bu işlemle yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 
  • Daha önce ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
  •  Armut kurabiyeler fırından alınınca yaprak olarak da defne yaprağı kullanılır. Servis tabağına alınır.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!