ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ AĞZI AÇIK

Ağzı Açık

Ağzı eve kırde

Hafta sonları en azından bir gün pizza, pide gibi fast food tabir edilen menülerle günü geçirenlerden misiniz? Biz de genelde böyle oluyor. Ağzı açık olarak ifade edilen ağzı eve kırde, ister akşam yemeğinde, isterseniz kahvaltıda hazırlayabileceğiniz lezzetli bir seçenek. Mayalı hamura kendine has sosu ile iç malzemesi eklenip üstü açık pişiriliyor. Üstü kapalı ve kıymalı harç ile kahvaltıya yaptıklarımıza eşim “KIRDE” der ve çok sever, bölgeden bölgeye adı değişir elbette.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       28 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ağzı Açık Tarifi İçin malzemeler

  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 7 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 500 gr kıyma
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Maydanoz
  • Tuz
  • 1 çorba kaşığı tatlı biber ve domates salçası
  • 1 yemek kaşığı un
  • ½ su bardağı zeytinyağı
  • Karabiber

Ağzı Açık Nasıl Yapılır?

  • 👩‍🍳 Ilık su, şeker ve maya karıştırılır. Maya aktif hale gelince yumurta, sıvıyağ, yoğurt eklenir ve karıştırılır.  Yaklaşık 5 dk bekletilir.
  • Tuz ve un eklenir. Sertçe bir kıvamda hamur elde edilir. Üstü kapatılarak mayalamaya bırakılır. Kapya, soğan, sarımsak, maydanoz rondodan geçirilir ve fazla suyu sıkılır.
  • Kıyma, salçalar, tuz, zeytinyağı, karabiber eklenir ve karıştırılır. Mayalanan hamur  mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılır. (Büyüklüğe göre değişmekle beraber 10-12 adet  çıkabilir).
  • Beze unlu zeminde tabak büyüklüğünde açılır. Ortasına kıymalı harçtan koyulur. Kenarları içe doğru katlanır. Isıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından alır almaz kenarlarına tereyağı sürülür. İç harcına kıymayı katmadan hazırlanıp hamura sürdükten sonra üstüne sucuk, pastırma, sosis, kaşar peyniri ile de yaptık.
  • Özellikle çocuklar bu çeşitlerini çok seviyor. Aynı malzeme ile poğaça gibi kapayarak ve somun ekmek şeklini vererek de yapabilirsiniz.
  • Üstüne hiçbir şey sürmeden fırında pişirip yine çıkar çıkmaz tereyağı sürebilirsiniz. Bu şekilde kahvaltıda da hazırladık.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!