ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR ZEYTİNYAĞLI BEYAZ FASULYE

ZEYTİNYAĞLI BEYAZ FASULYE

4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı beyaz fasulye tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 domates
  • 1 kg taze beyaz fasulye
  • Tuz
  • 2 kesme şeker

Üzeri için

  • Frenk soğanı
Zeytinyağlı beyaz fasulye hazırlanışı

Piyazlık doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Küp doğradığınız domatesler ve yıkayıp ayıkladığınız taze beyaz fasulyeyi ilave edin. Tuz ve kesme şekerle tatlandırıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. Beyaz fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. İnce doğranmış Frenk soğanı ile süsleyerek servis yapın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!