ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ ZEYTİNYAĞLI BEYAZ FASULYE

Zeytinyağlı Beyaz Fasulye

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zeytinyağlı Beyaz Fasulye Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 domates
  • 1 kg taze beyaz fasulye
  • Tuz
  • 2 kesme şeker

Üzeri için

  • Frenk soğanı

Zeytinyağlı Beyaz Fasulye Nasıl Yapılır?

Piyazlık doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Küp doğradığınız domatesler ve yıkayıp ayıkladığınız taze beyaz fasulyeyi ilave edin. Tuz ve kesme şekerle tatlandırıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. Beyaz fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. İnce doğranmış Frenk soğanı ile süsleyerek servis yapın.

Beyaz fasulye yerine, zeytinyağlı taze fasulye tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!