ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ LİMONLU VE SARIMSAKLI TAZE FASULYE

Limonlu Ve Sarımsaklı Taze Fasulye

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Limonlu Ve Sarımsaklı Taze Fasulye Tarifi İçin malzemeler

Limonlu ve sarımsaklı taze fasulye için:

  • 1 kg taze çalı fasulyesi
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6 arpacık soğanı
  • 3 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım çay bardağı ince kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Limonlu Ve Sarımsaklı Taze Fasulye Nasıl Yapılır?

Limonlu ve sarımsaklı taze fasulye için, öncelikle fasulyelerin saplarını temizleyip uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Bir tencerede su kaynatıp içine sirke ilave edin ve fasulyeleri bu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Tencereden çıkartıp soğuk su dolu bir kasenin içine aktarın.$0$0Soğanların kabuklarını soyup ince doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Fasulyeleri ekleyerek 3 dakika soteleyin. Limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, maydanoz, tuz ve karabiber ilave ederek karıştırın. 1 dakika daha pişirdikten sonra tabağa aktarın. 

Dilerseniz, hafif ve pratik zeytinyağlı taze fasulye tarifine de göz atabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!