Bulgurlu Ekşili Sarma

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Bulgurlu Ekşili Sarma Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 1 orta boy lahana
- 400 gr kıyma
- 1 soğan
- 150 gr ince bulgur
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
Sos için
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı su
- Tuz
- 1 limonun suyu
Bulgurlu Ekşili Sarma Nasıl Yapılır?
- Kıymayı geniş bir yoğurma kabına alın. Soğanı rendeleyip ekleyin. Salça, bulgur, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip arada elinizi ıslatarak iyice yoğurun.
- Lahananın yapraklarını kopartıp kaynayan tuzlu suya atın ve birkaç dakika haşlayın. Süzgece alarak soğumaya bırakın.
- Yaprakları üç parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. Kıymalı harçtan tatlı kaşığı kadar parçalar alıp yaprakların uç kısımlarına yerleştirin ve iki kez döndürerek sarın.
- Lahananın fazlasını kesin ve sarmaları avucunuzda sıkın. Sarmaları tencereye dizin. Zeytinyağı, su, salçalar ve tuzu bir kasede iyice karıştırıp tenceredeki sarmaların üzerine gezdirin.
- Gerekirse su ilavesi yapın. Üzerine küçük boy bir tabak kapatıp yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşe alarak yaklaşık 40 dakika pişirin.
- Limon suyunu dolmaların üzerine gezdirin ve 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Kapağı kapalı olarak birkaç dakika dinlendirdikten sonra sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR