ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ BULGURLU EKŞİLİ SARMA

Bulgurlu Ekşili Sarma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bulgurlu Ekşili Sarma Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 orta boy lahana
  • 400 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 150 gr ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Sos için

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
  • 1 limonun suyu

Bulgurlu Ekşili Sarma Nasıl Yapılır?

  • Kıymayı geniş bir yoğurma kabına alın. Soğanı rendeleyip ekleyin. Salça, bulgur, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip arada elinizi ıslatarak iyice yoğurun.
  • Lahananın yapraklarını kopartıp kaynayan tuzlu suya atın ve birkaç dakika haşlayın. Süzgece alarak soğumaya bırakın.
  • Yaprakları üç parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. Kıymalı harçtan tatlı kaşığı kadar parçalar alıp yaprakların uç kısımlarına yerleştirin ve iki kez döndürerek sarın.
  • Lahananın fazlasını kesin ve sarmaları avucunuzda sıkın. Sarmaları tencereye dizin. Zeytinyağı, su, salçalar ve tuzu bir kasede iyice karıştırıp tenceredeki sarmaların üzerine gezdirin.
  • Gerekirse su ilavesi yapın. Üzerine küçük boy bir tabak kapatıp yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşe alarak yaklaşık 40 dakika pişirin.
  • Limon suyunu dolmaların üzerine gezdirin ve 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Kapağı kapalı olarak birkaç dakika dinlendirdikten sonra sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!