ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR AKDENİZ USULÜ SEBZELİ BİBER DOLMA

Akdeniz usulü sebzeli biber dolma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Akdeniz usulü sebzeli biber dolma tarifi için malzemeler

  • 5 çorba kaşığı riviera zeytinyağı 1 dolmalık kırmızı biber 1 dolmalık sarı biber 2 patlıcan 1 kabak 1 diş sarımsak 6 siyah zeytin 3 dal fesleğen 3 dal maydanoz 3 çorba kaşığı galeta unu Tuz

Akdeniz usulü sebzeli biber dolma Nasıl Yapılır

Dolmalık biberleri yıkayıp kurulayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika közleyin. Soğuk suyun altına tutarak kabuklarını soyun, dikey olarak ortadan ikiye kesin. Çekirdeklerini ve beyaz kısımlarını çıkarın.
Patlıcanları ve kabağı alacalı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Sarımsağı kıyın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın. Maydanoz ve fesleğeni temizleyip ince ince kıyın.
3 çorba kaşığı riviera zeytinyağını tavada ısıtıp sarımsağı pembeleştirin. Kabakları ekleyip 4-5 dakika soteleyin. Patlıcanları ilave edip 5 dakika daha kavurun. Galeta ununu ekleyip karıştırın. Zeytinleri ekleyip 10 dakika daha pişirin. Maydanoz, fesleğen ve tuz ekleyip karıştırın, ateşten alın.
Hazırladığınız biberlerin içini sebzeli karışımla doldurun. Fırın kalıbını 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile yağlayıp biber dolmaları kalıba yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

MELOS12.10.2016 16:43:50

Tüm kurabiyeler iştah kabartıcı

Misafir12.10.2016 17:21:34

tırtıl kurabiye yok mu ? ve onuda yayınlarsanız çok sevinirim

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.