ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ PASTIRMALI VE MERCİMEKLİ KAPUSKA

Pastırmalı Ve Mercimekli Kapuska

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pastırmalı Ve Mercimekli Kapuska Tarifi İçin malzemeler

  • 1 orta boy beyaz lahana
  • 2 soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 300 gr dana kuşbaşı
  • 1 çaybardağı pirinç
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • 50 gr tereyağı
  • 100 gr çemensiz pastırma

Pastırmalı Ve Mercimekli Kapuska Nasıl Yapılır?

  • Lahanayı ortadan ikiye kesip incecik şeritler şeklinde doğrayın. Soğanları temizleyip kıyın. Pastırmaları iri dilimlere kesin.
  • Tereyağını tencerede eritip soğan ve eti soteleyin. İki çorba kaşığı suda ezilmiş salçayı ve lahanayı ilave edip 3-4 dakika karıştırarak pişirin.
  • Üzerine suyu ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin.
  • Pirinç, mercimek ve tuzu ekleyip pirinçler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp pastırmaları ilave edin. 5 dakika dinlendirip sıcak servis yapın.

Nefis kapuska yemeği tarifine buradan göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!