Baharatlı Mısır Buğulaması

Baharatlı Mısır Buğulaması
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Baharatlı Mısır Buğulaması için

Malzemeler

  • 4 koçan mısır
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 3 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı acı kırmızıbiber
  • 1 tatlı kaşığı tane yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı tane kırmızı biber
  • 3 çorba kaşığı su
  • Tuz
Baharatlı Mısır Buğulaması

Nasıl Yapılır


Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.

Mısırların yapraklarını ve püsküllerini temizleyip her birini üç eşit parçaya kesin. Zencefil, ezilmiş sarımsak, baharat, tuz ve suyu bir kapta karıştırın. Mısırları hazırladığınız baharatlı karışıma bulayıp alüminyum folyoya sarın. Düdüklü tencereye yeteri kadar su ilave edin ve buğulama sepetini yerleştirin.Suyun sepetin seviyesine geçmemesine dikkat edin. Mısırları sepete özenle yerleştirip yaklaşık 1 saat buharda pişirin. haşlayın. Ilınınca alüminyum folyodan mısırları çıkarın. Dilerseniz ızgara etlerin yanında servis yapabilirsiniz.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo