ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ BAHARATLI MISIR BUĞULAMASI

Baharatlı Mısır Buğulaması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Baharatlı Mısır Buğulaması Tarifi İçin malzemeler

  • 4 koçan mısır
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 3 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı acı kırmızıbiber
  • 1 tatlı kaşığı tane yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı tane kırmızı biber
  • 3 çorba kaşığı su
  • Tuz

Baharatlı Mısır Buğulaması Nasıl Yapılır?


Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.

Mısırların yapraklarını ve püsküllerini temizleyip her birini üç eşit parçaya kesin. Zencefil, ezilmiş sarımsak, baharat, tuz ve suyu bir kapta karıştırın. Mısırları hazırladığınız baharatlı karışıma bulayıp alüminyum folyoya sarın. Düdüklü tencereye yeteri kadar su ilave edin ve buğulama sepetini yerleştirin.Suyun sepetin seviyesine geçmemesine dikkat edin. Mısırları sepete özenle yerleştirip yaklaşık 1 saat buharda pişirin. haşlayın. Ilınınca alüminyum folyodan mısırları çıkarın. Dilerseniz ızgara etlerin yanında servis yapabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!