ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SEBZELİ KÖFTE TARİFLERİ MİNİ KÖFTELİ VE PÜRELİ

Mini köfteli ve püreli

Mini köfteli ve püreli

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mini köfteli ve püreli tarifi için malzemeler

  • 300 g köftelik kıyma
  • 1 yemek kaşığı ince bulgur
  • Yarım demet maydanoz (İnce kıyılmış)
  • 1 orta boy soğan (İnce kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Sıvı yağ (Köfteleri kızartmak için)

PATATES PÜRESİ İÇİN

  • 2 orta boy patates
  • 1 orta boy havuç
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi

YANINA

  • Taze yaban mersini
  • Zeytinli mini ekmek
  • Domates ve salatalık parçaları

Mini köfteli ve püreli Nasıl Yapılır

  • Patates püresi için soyup yıkadığınız patatesleri ve havucu tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Orta ateşte haşlamaya bırakın. Patatesler ve havuç yumuşayınca ocaktan alıp süzün. Mutfak robotuna alın. Kalan malzemesini ekleyin. Mutfak robotunda püre haline gelene dek ezin.
  • Köfte için kıymayı çukur bir kaba alın. Rendelenmiş soğanı, ince bulguru, maydozu, tuzu, karbonatı ve baharatını ekleyin. İyice yoğurup köfte hamuru elde edin. Köfte hamurundan yarım ceviz büyüklüğünde parçalar elde elde edip avucunuzda yuvarlayın ve yağlanmış tavada kızartın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.