ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SEBZELİ KÖFTE TARİFLERİ BARBUNYA FASULYE KÖFTESİ

BARBUNYA FASULYE KÖFTESİ

4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Barbunya fasulye köftesi tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 600 gr taze barbunya fasulye
  • 1 yumurta
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Yarım çay bardağı kıyılmış maydanoz
  • Galeta unu
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı
Barbunya fasulye köftesi hazırlanışı

Salçalık biberi fırında közleyip kabuğunu soyun ve küçük doğrayın. Barbunya fasulyelerin kabuğunu soyup içleri tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Ezerek püre haline getirin. Rendelenmiş soğan, yumurta, galeta unu, kıyılmış maydanoz, kimyon, kırmızı pul biber, doğranmış kırmızıbiber, karabiber ve tuz ekleyerek yoğurun. Karışımı 30 dakika buzdolabında bekletin. Ellerinizi hafifçe ıslatarak karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yassı köfteler hazırlayın. Galeta ununa bulayıp ayçiçek yağında kızartın. Ilık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!