ANASAYFA TARİFLER FIRIN YEMEKLERİ FIRINDA YUFKALI PİRZOLA VE KALP PATATES

Fırında Yufkalı Pirzola Ve Kalp Patates

Fırında yufkalı pirzola ve kalp patates

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Yufkalı Pirzola Ve Kalp Patates Tarifi İçin malzemeler

Yufkalı pirzola için

  • 2 kuzu pirzola
  • 2 yufka
  • 2 dal Frenk soğanı
  • 10 g tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Tuz
  • Kekik

Kalp patates için

  • 3 patates
  • Zeytinyağı
  • Taze kekik
  • Tuz
  • Biberiye
  • Fesleğen
  • Naze

Fırında Yufkalı Pirzola Ve Kalp Patates Nasıl Yapılır?

  • Pirzolaların üzerlerine tuz ve kekik serpin. Tereyağını tavada eritip pirzolaların her iki tarafını da kızartın.
  • Yoğurt ile zeytinyağını bir kasede karıştırın. Karışımı yufkaların arasına sürün ve yufkaları üst üste dizin. Yufkayı kalın şeritler şeklinde kesin. Pirzolaları yufkaya sarıp
  • Frenk soğanı ile bağlayın. Yufkalı pirzolaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından alın. Fırının ısısını 200 dereceye çıkarın.
  • Patateslerin kabuklarını soyup ince yuvarlak doğrayın. Şekilli kurabiye kalıplarıyla parçalar kesin ve bir kaseye alın.
  • Patateslerin üzerine zeytinyağı gezdirin. Taze kekik, biberiye, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın.
  • Patatesleri yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alın. Fırında 35-40 dakika pişirin. Yufkalı pirzolayı kalp patates ve mevsim salata ile servis yapın.

Yüksek proteinli dana pirzola tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!