Fırında Tavuklu Baget Ekmek Dilimleri

Fırında Tavuklu Baget Ekmek Dilimleri
15 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Fırında Tavuklu Baget Ekmek Dilimleri için

Malzemeler

  • 1 uzun baget ekmek
  • 300 g rendelenmiş mozzarella peyniri
  • 2 yemek kaşığı pesto sos
  • 2 patlıcan (Közlenmiş)
  • 2 tavuk göğüs eti (Haşlanıp didiklenmiş)
  • Tuz, kimyon, karabiber

Üzeri için

  • 2 diş sarımsak (Çok ince kıyılmış)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 dal maydanoz (İnce kıyılmış)

Servis için

  • 1 çay bardağı hardal
  • 3 dal dereotu (İnce kıyılmış)
  • 1 kase süzme yoğurt
Fırında Tavuklu Baget Ekmek Dilimleri

Nasıl Yapılır

  1. Baget ekmeğini 4 eşit parçaya kesin. İçlerini alarak boşaltın.
  2. İç malzemesi için rendelenmiş mozzarella peynirini, pesto sosu, haşlanıp didiklenmiş tavuk etini ve közlenip ince kıyılmış patlıcanı bir kapta harmanlayın.
  3. Damak tadınıza göre tuzunu ve baharatını ilave ederek tatlandırın. Bu karışımı içini boşalttığınız ekmeklerin içine paylaştırın.
  4. Her ekmek parçasını keserek 3 veya 4 dilim ekmek elde edin. Dilimleri yağlı kağıdın üzerine bitişik olarak yerleştirin.
  5. Üzeri için tüm malzemeyi küçük bir kapta karıştırın. Ekmeklerin üzerine ve kenarlarına bu karışımdan sürün.
  6. Folyo veya yağlı kağıtla iyice kapatıp kenarlarından sıkıca kapatın. 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
  7. Fırından alıp dilerseniz hardal, ince kıyılmış dereotu ve süzme yoğurt karışımından hazırladığınız bir sosla birlikte servis yapın.

Dilerseniz, klasik baget ekmek tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo