ANASAYFA TARİFLER FIRIN YEMEKLERİ FIRINDA TAVUKLU BAGET EKMEK DİLİMLERİ

Fırında Tavuklu Baget Ekmek Dilimleri

Fırında tavuklu baget ekmek dilimleri

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Tavuklu Baget Ekmek Dilimleri Tarifi İçin malzemeler

  • 1 uzun baget ekmek
  • 300 g rendelenmiş mozzarella peyniri
  • 2 yemek kaşığı pesto sos
  • 2 patlıcan (Közlenmiş)
  • 2 tavuk göğüs eti (Haşlanıp didiklenmiş)
  • Tuz, kimyon, karabiber

Üzeri için

  • 2 diş sarımsak (Çok ince kıyılmış)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 dal maydanoz (İnce kıyılmış)

Servis için

  • 1 çay bardağı hardal
  • 3 dal dereotu (İnce kıyılmış)
  • 1 kase süzme yoğurt

Fırında Tavuklu Baget Ekmek Dilimleri Nasıl Yapılır?

  • Baget ekmeğini 4 eşit parçaya kesin. İçlerini alarak boşaltın.
  • İç malzemesi için rendelenmiş mozzarella peynirini, pesto sosu, haşlanıp didiklenmiş tavuk etini ve közlenip ince kıyılmış patlıcanı bir kapta harmanlayın.
  • Damak tadınıza göre tuzunu ve baharatını ilave ederek tatlandırın. Bu karışımı içini boşalttığınız ekmeklerin içine paylaştırın.
  • Her ekmek parçasını keserek 3 veya 4 dilim ekmek elde edin. Dilimleri yağlı kağıdın üzerine bitişik olarak yerleştirin.
  • Üzeri için tüm malzemeyi küçük bir kapta karıştırın. Ekmeklerin üzerine ve kenarlarına bu karışımdan sürün.
  • Folyo veya yağlı kağıtla iyice kapatıp kenarlarından sıkıca kapatın. 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
  • Fırından alıp dilerseniz hardal, ince kıyılmış dereotu ve süzme yoğurt karışımından hazırladığınız bir sosla birlikte servis yapın.

Dilerseniz, klasik baget ekmek tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!