ANASAYFA TARİFLER FIRIN YEMEKLERİ FIRINDA TAVUK BUT

Fırında Tavuk But

Fırında tavuk but

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Tavuk But Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet tavuk but 
  • 1 su bardağı süzme yoğurt 
  • 1/2 su bardağı krema 
  • 2 diş sarımsak (Rendelenmiş) 
  • Tuz, kimyon, kuru kekik, karabiber, kırmızı toz biber 
  • 2 dal taze biberiye (İnce kıyılmış) 
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ 
  • 1 çay bardağı su 
  • 2 adet patates

Fırında Tavuk But Nasıl Yapılır?

  • Tavuk butlarına; yoğurdu, kremayı, rendelenmiş sarımsakları ve ince kıyılmış biberiyeyi karıştırıp marine edin. 
  • Patatesleri ince halka şeklinde dilimleyip yağlanmış fırın kabına dizin. Patateslerin üzerine tavuk etlerini yerleştirin. Suyu ve sıvı yağı üzerlerine dökün. 
  • Üzerini su ile ıslattığınız yağlı kağıtla örtün. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında, 30 dakika pişirin. Üzerindeki yağlı kağıdı alıp 10 dakika daha pişirin. 

Pilavla birlikte servis edilen nefis fırında tavuk tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!