ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ FIRIN YEMEKLERİ FIRINDA PEYNİRLİ VE KIYMALI KARALAHANA

FIRINDA PEYNİRLİ VE KIYMALI KARALAHANA

Fırında peynirli ve kıymalı karalahana
6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında peynirli ve kıymalı karalahana tarifi için malzemeler
  •  5-6 patates
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 150 g kıyma
  • 2 demet karalahana
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Üzeri için

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
  • 1.5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında peynirli ve kıymalı karalahana Nasıl Yapılır

  • Patatesleri hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Yemeklik doğradığınız soğanı ve ince kıydığınız sarımsakları zeytinyağında soteleyin. Kıymayı ekleyin ve rengi hafif dönünceye kadar soteleyin.
  • Karalahana yapraklarını yıkayıp ince doğrayın ve kıymalı karışıma ilave edin, birkaç dakika daha soteleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp ocaktan alın.
  • Suyunu süzüp kabuklarını soyduğunuz patatesleri yuvarlak dilimleyin. Bir fırın kabının tabanına boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin. Üzerine karalahanalı karışımın yarısını yayın, tekrar patates dilimlerini dizin ve kalan karalahanalı karışımı yayın. En üste kalan patates dilimlerini yerleştirin.
  • Süt, yumurta ve rendelenmiş muskat cevizini bir kasede çırpıp, patateslerin üzerine gezdirin. Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısı ile patateslerin üzerini kaplayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirdikten sonra fırın kabını alıp, üzerine kalan kaşar peynirini yayın ve 10 dakika daha pişirip fırından alın. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!