ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ PİRİNÇLİ SEBZE PÜRESİ

Pirinçli Sebze Püresi

Pirinçli sebze püresi

Ek gıdaya başlayan bebekler için kolayca hazırlayabileceğiniz bir mama tarifimiz var. Antioksidan kaynağı olarak bilinen kabağı, vitamin bakımından zengin olan havuç ile birlikte kullanabilirsiniz. 9. aylık ve üzeri için uygun olan bu mamayı, püre kıvamına getirerek verebilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, pirinçli sebze püresi yapımı için detaylara geçebiliriz.

Farklı mamalar arayanlar için karışık sebze püresi ve etli bezelye püresi tarifini öneriyoruz.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pirinçli Sebze Püresi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 çorba kaşığı haşlanmış pirinç
  • 1 adet küçük boy top kabak
  • 10 gr tereyağı

Pirinçli Sebze Püresi Nasıl Yapılır?

  • Havucun kabuğunu kazıyıp buharda 10 dakika haşlayın. 
  • Kabağı ekleyip 10 dakika daha haşlayın. 
  • Sebzeleri püre haline getirin. 
  • Tereyağı ve haşlanmış pirinci ilave edip tatlandırın. 
  • Bebeğinize servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!