ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ ISPANAKLI NİŞASTALI

ISPANAKLI NİŞASTALI

Ispanaklı nişastalı
6 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ispanaklı nişastalı tarifi için malzemeler
  • 3 adet yufka
  • 125 g tereyağı
  • 1 su bardağı nişasta
    Harç için:
  • 500 g ıspanak
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 demet taze soğan
  • 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
  • Tuz, karabiber, pul biber
    Üzeri için:
  • 1 çay bardağı erimiş tereyağı
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1/2 çay bardağı süt
Ispanaklı nişastalı Nasıl Yapılır

  • Ispanakları yıkayıp süzdükten sonra ince ince kıyın. Taze soğanları da ince doğrayın. Sıvı yağı tavada ısıtıp doğradığınız sebzeleri birkaç dakika kadar kavurun. Ocaktan alın, rendelenmiş mozzarella peynirini, tuzu ve baharatını ekleyip tatlandırın. İç malzemeniz hazırdır.
  • Yufkaları tezgahınıza serin ve üzerlerini eritilip ılınmış tereyağı ile yağlayın. Yağlanmış yufkaların üzerine tel süzgeç yardımıyla nişasta serpin. Yufkaları ortadan ikiye katlayın ve üzerine tekrar tereyağı sürün.
  • Ispanaklı harcı yufkanın uzun kenarına yayın ve rulo şeklinde sarın. Ruloları üç parmak genişliğinde keserek yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine sürmek için eritilip ılınmış tereyağını, yumurta sarısını ve sütü iyice karıştırın. Bu sosu böreklerin üzerine dökün.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!