ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ FIRINDA TAZE FASULYE

Fırında Taze Fasulye

Fırın fasulye

Fırında kurutarak hazırlayacağınız taze fasulyelerin şahane bir lezzete dönüşmesini kim istemez ki? Yaz sebzesi olarak bilinen taze fasulyeyi, fırınlama yöntemiyle kolayca pişirebilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa Zeynep Dinç’ten fırın fasulye tarifine geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Taze Fasulye Tarifi İçin malzemeler

  • 300-350 g taze fasulye (Haşlanmış)
  • 100 g tam yağlı beyaz peynir
  • 100 g İzmir tulum peyniri
  • 14-15 adet çeşitli boy domates (Cherry ve salkım)
  • 1-2 dilim kızarmış ekmek
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam deniz tuzu
  • 1 tutam karabiber
  • Taze kekik

Fırında Taze Fasulye Nasıl Yapılır?

  • 2 adet fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Birine haşlanmış ve kurulanmış fasulyeleri sıra sıra dizip üzerine peynirleri ufalayın.
  • Domatesleri zeytinyağı, tuz ve karabiber ile harmanlayıp diğer tepsiye yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.
  • Domatesleri tepsiden alıp fasulyelerin üzerine yerleştirin. Kızarmış ekmekleri de ufalayarak fasulye tepsisini tekrar fırına verin.
  • 5 dakika sonra fırından alıp taze kekikle süsleyerek sıcak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!