ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SARMA VE DOLMA TARİFLERİ SARMA TARİFLERİ BULGURLU ISPANAK SARMA

> BULGURLU ISPANAK SARMA
Bulgurlu ıspanak sarma
6 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bulgurlu ıspanak sarma tarifi için malzemeler
  • 2 demet ıspanak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı et suyu

İç harcı için

  • 2 soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 500 g yağlı kıyma
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı siyez bulguru
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
Bulgurlu ıspanak sarma Nasıl Yapılır

  • İç harcı için yemeklik doğradığınız soğanı, erittiğiniz tereyağında soteleyin. Kıymayı, salçaları, bulguru ve sıcak suyu ilave edip karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın.
  • Ispanağın saplarını kesip yapraklarını yıkayın ve kaynar suda hafif haşlayıp suyunu süzün. Haşlanmış ıspanakları açıp, içine hazırladığınız kıymalı harçtan koyun ve sarın.
  • Ispanakların kestiğiniz saplarını güveç kabınızın dibine yayın. Ispanak sarmaları sapların üzerine dizin. Üzerlerine küçük parçalarla kestiğiniz tereyağını ilave edip et suyunu gezdirin. Kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.