Etli Turp Dolması

11 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Etli Turp Dolması
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Etli Turp Dolması için

Malzemeler

  • 4 adet büyük boy turp
  • 300 gr yağlı kıyma
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1.5 çay bardağı pirinç
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • Nane
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
Etli Turp Dolması

Nasıl Yapılır

Turpları yıkayıp kurulayın ve alacalı soyun. Turpların içlerini ince bir oyacakla çıkarın. Bir kabın içinde pirinç, rendelenmiş soğan, kıyma, kıyılmış yeşillikleri ve arzu ettiğiniz baharatları ekleyip karıştırın. Zeytinyağı ekleyip bu iç harcı turpların içlerine doldurun. Tencereye dizip üzerine suyu ekleyin ve kapağı kapalı olarak 45 dakika pişirip ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo