ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SARMA VE DOLMA TARİFLERİ DOLMA TARİFLERİ ETLİ TURP DOLMASI

Etli turp dolması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etli turp dolması tarifi için malzemeler

  • 4 adet büyük boy turp
  • 300 gr yağlı kıyma
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1.5 çay bardağı pirinç
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • Nane
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Etli turp dolması Nasıl Yapılır

Turpları yıkayıp kurulayın ve alacalı soyun. Turpların içlerini ince bir oyacakla çıkarın. Bir kabın içinde pirinç, rendelenmiş soğan, kıyma, kıyılmış yeşillikleri ve arzu ettiğiniz baharatları ekleyip karıştırın. Zeytinyağı ekleyip bu iç harcı turpların içlerine doldurun. Tencereye dizip üzerine suyu ekleyin ve kapağı kapalı olarak 45 dakika pişirip ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.