Yedikule Salatası

27 Temmuz 2024 tarihinde güncellendi.
Yedikule Salatası

İştah açıcı ve ferahlatıcı bu salata, özel sosuyla tam bir lezzet şöleni! Şef Yiğit Alıcıoğlu'ndan yedikule salatası tarifi için detaylara geçebiliriz. 

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Yedikule Salatası için

Malzemeler

  • 3 adet Yedikule
  • 10 adet kuru domates
  • 40 gr kabak çekirdeği
  • 80 gr pelit peyniri
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet lime limon
  • 5 gr tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Sosu için:

  • 30 gr kabak çekirdeği
  • Sarımsak
  • Lime limonun suyu
  • Zeytinyağı
  • Tuz ve 40 gr pelit peyniri
Yedikule Salatası

Nasıl Yapılır

  1. Yedikule salatası için; Yapraklarına ayırdığımız, yıkayıp süzdüğümüz Yedikule marullarımızın üstüne sosumuzu koyuyoruz. 
  2. Ufak parçalar halinde doğradığımız kuru domateslerimizi ve kalan kabak çekirdeklerimizi üzerine serpiyoruz. Son olarak pelit peynirimizi rendeliyoruz.
  3. Sosu için; Tüm malzemeyi bir mutfak robotu yardımıyla çekiyoruz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo