ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ USKUMRU BALIĞI SALATASI

Uskumru Balığı Salatası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Uskumru Balığı Salatası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 uskumru fileto
  • 1 yemek kaşığı tuz

Sunum için

  • 1 arpacık soğanı
  • 1 havuç
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 1 defne yaprağı
  • 1 kahve fincan elma suyu
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 5 kahve fincanı su
  • Tuz

Uskumru Balığı Salatası Nasıl Yapılır?

Uskumruları uzunlamasına ikiye keserek ortasındaki kılçığı çıkarın. Filetoların üzerine tuz serpip 5 dakika bekletin. Soğuk suyla yıkayın ve filetoları kağıt havlu ile kurulayıp dilimleyin. Dilimlediğiniz soğan ve havucu yağda soteleyin. Karabiber, defne yaprağı ve elma suyunu ekleyin. 3 dakika pişirin. Diğer malzemeleri de ilave edip tuz ile tatlandırın. Blender’dan geçirip püre haline getirin. Servis tabağına alın. Üzerine uskumru dilimlerini yerleştirin. Soğan halkası ile süsleyip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!