ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ TON BALIKLI VE KAYISILI SALATA

Ton Balıklı Ve Kayısılı Salata

Tonlu & kayısılı salata

Sevgili Elif Tapan'dan sağlıklı ve besleyici bir salata önerimiz var. Protein deposu olarak bilinen ton balığı, omega 3 bakımından da zengindir. Özellikle fiziksel ve zihinsel gelişime büyük ölçüde katkı sağlar. Ton balığı hem yemeklerin, hem de salataların içerisinde sık sık kullanılır. Elif Tapan'dan diyet menülerine uygun olarak tüketilen ton balıklı ve kayısılı salata tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak diyet listelerine ekleyebileceğiniz avokado ve ton balıklı kanepe veya hardal soslu ton balığı salatası tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Ton Balıklı Ve Kayısılı Salata Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet Yedikule marul
  • 1 demet semizotu
  • 8-10 adet taze kayısı
  • 4-6 adet kuru kayısı
  • 4-6 adet gün kurusu kayısı
  • 4 adet fileto ton
  • 1/4 baget ekmek
  • 1-2 yemek kaşığı kayısı iç çekirdekleri + soyulmuş çiğ badem 

Sos için

  • 3-4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1/2 kabuksuz yumuşak kayısı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

Ton Balıklı Ve Kayısılı Salata Nasıl Yapılır?

  • Yedikule marul ve semizotunu yıkayın ve kuruttuktan sonra büyük bir salata kasesine alın.
  • Taze kayısıları ikiye keserek çekirdeklerini çıkarın ve sıcak su dolu bir kapta 1-3 dakika bekletin.
  • Kruton için baget ekmeği ince dilimleyerek  sıcak bir fırında 10 dakika kadar kızartın.
  • Sıcak suda beklettiğiniz kayısıların kabuklarını soyun.  Diğer tüm kayısılarla birlikte arzu ettiğiniz şekilde dilimleyin ve salata kabına ilave edin.
  • Sos için gerekli tüm malzemeyi bir kaba alarak homojen bir görünüm elde edene kadar çırpın. 
  • Son olarak kayısı iç çekirdeklerini, bademi, ton fileto ve krutonları kaseye alın ve sosu ilave ederek servis edin. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Ton Balıklı, Kayısılı Salata Kaç Kalori?

  • Ton balıklı, kayısılı salatanın bir porsiyonu, yaklaşık 185 kaloridir. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!