ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ TARHUN OTLU TAVUK SALATASI

Tarhun Otlu Tavuk Salatası

Tarhun otlu tavuk salatası

Keskin kokusu ve lezzetli aroması ile özellikle Fransız mutfağının vazgeçilmez baharatı tarhun, ülkemizde ejder otu, dargun ve yeşil altın olarak bilinir. Tarhun yaprakları; böbreklerin, kalbin ve karaciğerin düzgün bir şekilde çalışması için gerekli olan yüksek miktarda potasyuma sahiptir. Tarhun yapraklarının ayrıca antienflamatuar özelliklere sahip olduğu bilinmektedir; bu da kalp damarlarını herhangi bir hasardan korur. Malzemeler hazırsa, şifa dolu tarhun otlu tavuk salatası tarifine geçebiliriz.

Bu otun faydalarından yararlanmak için tarhunlu enginar ve tarhun soslu levrek tarifini deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tarhun Otlu Tavuk Salatası Tarifi İçin malzemeler

  • 300-400 g tavuk göğüs eti (Haşlanmış)
  • 1 salkım yeşil üzüm (Yaklaşık 20-30 adet, enine ikiye kesilmiş)
  • 1 adet yeşil elma (Küp doğranmış)
  • 2 adet enginar (Haşlanmış ve küp doğranmış)
  • 1 çay bardağı ceviz içi (İri doğranmış)
  • 3-4 adet arpacık soğan (Yaprak yaprak ayrılmış)
  • 3-4 dal kıvırcık maydanoz (İnce kıyılmış)
  • 1 su bardağı taze tarhun otu (İnce kıyılmış)
  • 1 çay bardağı boncuk domates
  • 3-4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi 
  • Deniz tuzu (Taze çekilmiş)
  • 3-4 adet yenilebilir çiçek 

Tarhun Otlu Tavuk Salatası Nasıl Yapılır?

  • Haşlanmış tavuk etini küp şeklinde doğrayın ve tuz ekleyip karıştırın. 
  • Yenilebilir çiçekler dışındaki tüm malzemeyi büyük bir kasede harmanladıktan sonra tavuk etini ilave edin ve son olarak yenilebilir çiçek ile süsleyerek servis edin. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!