ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ MAŞ SALATASI

Maş Salatası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Maş Salatası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı maş fasulyesi
  • 1 domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tutam sumak
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 2 taze soğan

Maş Salatası Nasıl Yapılır?

Kış günlerinde bol bol tüketmeniz gereken bir salata. Maş fasulyesini bol suda haşlayın. Ocaktan alıp suyunu süzüp soğumaya bırakın. Maydanozu ince kıyın, soğanları doğrayın. Zeytinyağı, küp doğranmış domates, limon suyu, sumak ve tuzu ilave edip karıştırın. Karışımı maş fasulyesine ilave edip harmanlayın. Servis yapın.

Maş salatası, Gaziantep yöresine ait bir salatadır. Maş fasulyesinin hücre yenileyici özelliği vardır.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!