ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ İZMİR TULUM PEYNİRLİ KABAK SALATASI

İzmir tulum peynirli kabak salatası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İzmir tulum peynirli kabak salatası tarifi için malzemeler

  • 2 kabak
  • 100 gr ceviz içi
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 150 gr İzmir tulum peyniri
  • Zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • Tuz

İzmir tulum peynirli kabak salatası Nasıl Yapılır

Kolayca uygulanabilen yemek tarifleri arasında üst sıralarda. Kabakların kabuklarını temizleyip çok ince dilimleyin. Bir tencerede suyu kaynatıp tuz ilave edin. Kabakları içine atıp 12 dakika haşlayın. Kabaklar sararmaması için üzerini kapatmayın. Kabakları sudan alıp suyunu süzün. 10 çapında geniş kenarlı mutfak çemberini servis tabağına yerleştirin. İçine bir sıra haşladığınız kabaktan yerleştirin. Üzerine ceviz içi serpin.

İnce dilimlediğiniz tulum peynirini cevizlerin üzerine paylaştırın. Rendelenmiş portakal kabuklarını serpin. Bu işleme çemberin içi doluncaya kadar devam edin.

Çemberi dikkatlice çıkarın. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kapta karıştırıp salatanın üzerine dökün. Üzerine tekrar rendelenmiş portakal kabuğu serpip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.