ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ İZMİR TULUM PEYNİRLİ KABAK SALATASI

İzmir Tulum Peynirli Kabak Salatası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

İzmir Tulum Peynirli Kabak Salatası Tarifi İçin malzemeler

  • 2 kabak
  • 100 gr ceviz içi
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 150 gr İzmir tulum peyniri
  • Zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • Tuz

İzmir Tulum Peynirli Kabak Salatası Nasıl Yapılır?

Kolayca uygulanabilen yemek tarifleri arasında üst sıralarda. Kabakların kabuklarını temizleyip çok ince dilimleyin. Bir tencerede suyu kaynatıp tuz ilave edin. Kabakları içine atıp 12 dakika haşlayın. Kabaklar sararmaması için üzerini kapatmayın. Kabakları sudan alıp suyunu süzün. 10 çapında geniş kenarlı mutfak çemberini servis tabağına yerleştirin. İçine bir sıra haşladığınız kabaktan yerleştirin. Üzerine ceviz içi serpin.

İnce dilimlediğiniz tulum peynirini cevizlerin üzerine paylaştırın. Rendelenmiş portakal kabuklarını serpin. Bu işleme çemberin içi doluncaya kadar devam edin.

Çemberi dikkatlice çıkarın. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kapta karıştırıp salatanın üzerine dökün. Üzerine tekrar rendelenmiş portakal kabuğu serpip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!