ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ HİNDİ ETLİ BUĞDAY SALATASI

Hindi Etli Buğday Salatası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Hindi Etli Buğday Salatası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 parça hindi göğüs eti
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı buğday
  • 250 gr kırmızı üzüm
  • 2 kereviz sapı
  • 1 kırmızı elma
  • Yarım demet nane
  • ¼ kırmızı lahana (ince kıyılmış)

Sos için

  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 limonun suyu
  • 2 tatlı kaşığı bal
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • Tuz
  • Karabiber

Hindi Etli Buğday Salatası Nasıl Yapılır?

Hindi etini iri parçalar halinde doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Buğdayı yumuşayıncaya kadar pişirin ve süzerek soğumaya bırakın. Sos için zeytinyağı, limon kabuğu, limon suyu, bal, rendelenmiş sarımsak, hardal, tuz ve karabiberi çırpın. Elmayı jülyen, kereviz saplarını verev şekilde doğrayın. Üzümleri ortadan ikiye kesin ve tüm malzemeleri bir kapta harmanlayın. Sosu ekleyip karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerine ince kıyılmış kırmızı lahana ekleyip servis yapın.

Pratik buğday salatası tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!