ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ FESLEĞENLİ VE BADEMLİ MAKARNA SALATASI

Fesleğenli Ve Bademli Makarna Salatası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fesleğenli Ve Bademli Makarna Salatası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 350 gr deniz kabuğu ya da mantı makarna
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 avuç fesleğen yaprağı
  • Yarım çay bardağı ince kıyılmış
  • frenk soğanı
  • Yarım çay bardağı ince kıyılmış maydanoz
  • 1 çay bardağı kurutulmuş domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı (ekstra)
  • 4 yemek kaşığı badem
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

Servis için

  • Fesleğen yaprakları
  • Parmesan peyniri

Fesleğenli Ve Bademli Makarna Salatası Nasıl Yapılır?

Makarnayı bir tencerede paket üzerindeki pişirme süresine göre haşlayın.

  • Zeytinyağını ısıtın. İnce kıyılmış sarımsak, frenk soğanı, maydanoz ve fesleğen yapraklarını 1 dakika soteleyip ocaktan alın.
  • Püre haline gelinceye kadar mutfak robotunda çekin.
  • Makarnanın suyunu süzün ve hazırladığınız sosla iyice karıştırın.
  • Tavada zeytinyağını ısıtıp bademleri kavurun. Makarnayı, sos, kavrulmuş badem ve ince doğranmış kurutulmuş domateslerle harmanlayın.
  • Tuz, karabiber ekleyin. Parmesan peyniri ve fesleğen yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Dilerseniz, farklı malzemelerle süslenen pratik makarna salatası tarifini de deneyebilirsiniz.

Salatayı hazırlarken; kısa kesilmiş makarnalar salata yapmak için en uygunlarıdır. Makarnayı mutlaka hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Süzdükten sonra soğuk sudan geçirin. Böylelikle fazla nişastayı almış olursunuz. En az 1 saat oda sıcaklığında bekleterek aromaların daha belirgin olmasını sağlayabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!